Carina i PDV

Kupac je odgovoran za plaćanje carine i PDV-a prilikom dostave!!!

CARINA

Od Aprila 2013. godine, Pošta carini pojedine pakete koje dolaze iz inostranstva, u koje spadaju i naši paketi jer pošiljke na adresu kupca ne šaljemo iz Srbije.

Na proizvode kupljene u inostranstvu preko interneta u vrednosti do 50 evra u Srbiji se ne plaća carina, a na sve proizvode skuplje od tog iznosa carina je 10 odsto. Obračun carine se vrši na zbir vrednosti proizvoda naznačene na paketu (odnosi se na nabavnu cenu artikala koja je niža od cene na našem sajtu) i iznosa poštarine.

Dakle, za artikle u našoj ponudi, čija je cena manja od 50 evra i čija je dostava besplatna, ne plaća se carina.

PDV

Prema zakonu, svi proizvodi kupljeni u inostranstvu preko interneta, bez obzira na cenu, podležu naplati PDV-a od 20 odsto. Obračun PDV-a se vrši na zbir vrednosti proizvoda naznačene na paketu, iznosa poštarine i iznosa carine.

Dakle, za artikle u našoj ponudi, čija je cena manja od 50 evra i čija je dostava besplatna pa nema ni carine, troškovi PDV-a su obično od 240 do 480 dinara po paketu. Za skuplje i teže artikle ovaj iznos može biti veći.

Napominjemo da je kupac odgovoran za plaćanje carine i PDV-a prilikom dostave!!!

Svezapunije.rs ne preuzima odgovornost za pošiljke koje nisu preuzete iz pošte i ne dajemo refundacije na artikle koji su vraćeni dobavljaču usled ne preuzimanja!

Ukoliko carina/pošta zatraži dodatnu dokumentaciju za paket pre nego što Vam ga može isporučiti, možete da od nas zatražite račun u elektronskom formatu putem naše „Kontakt“ stranice, koji potom možete proslediti carinskim službenicima i zatražiti korektan obračun carine i PDV-a.

NAPOMENA: Ukoliko paket bude zadržan na carini, to vreme se dodaje na vreme dostave vaše porudžbine. Od prispeća pošiljke na poštu carinjenja, do okončanja carinske procedure i otpremanja pošiljke na naznačenu adresu, odnosno najbližu poštu radi uručenja, procedura traje od 3 do 5 dana. Ležarina, tj. vreme za koje paket bude na carini se ne plaća.